Комунистическата партия на Гърция бойкотира извънредната парламентарна сесия за следващия месец заради речта на украинския президент Володомир Зеленски, съобщава "Грий сити таймс".

В него се казва, че той "представлява реакционно правителство, подкрепено от лагера САЩ-НАТО-ЕС и подобно на Русия е отговорен за драмата на украинския народ".

Обвини украинското правителство, че е преследвало и затваряло комунисти и е забранило комунистическата партия на Украйна

Висши фигури на гръцките комунисти, включително заместник-председателят на гръцкия парламент Йоргос Ламбрулис и бившият евродепутат Сотириос Зарианопулос, са включени в черния списък от Киев заради подкрепата им за украинските комунисти.

Депутатите искат изслушване на Зеленски в НС

Депутатите искат изслушване на Зеленски в НС

Няма нужда от театър, смята обаче Костадин Костадинов

Обясняват, че позицията на партията би била същата, ако в парламента трябваше да се говори от американския президент Джо Байдън или руския президент Владимир Путин.

Зеленски ще се обърне към гръцкия парламент чрез видеовръзка на 7 април, след като прие покана от премиера Кириакос Мицотакис.

Украинският президент вече говори пред австралийския, британския, френския и израелския парламент и по-рано този месец се обърна към Конгреса на САЩ, докато се стреми да събере подкрепа за страната си, нападната от Русия миналия месец.

Европа да затвори пристанищата си за руски кораби, иска Зеленски

Европа да затвори пристанищата си за руски кораби, иска Зеленски

Украйна преговаря с Норвегия за доставка на 5 млрд. куб.м газ за следващата зима