Демократите в САЩ може да проведат и виртуален конгрес за избиране на номинацията си за президент на страната. Това предположи един от фаворитите - Джо Байдън.

За ABC той заяви, че едва ли ще бъде възможно скоро на едно място физически да се съберат 10-20-30 000 души, тъй като властите въведоха строги мерки заради пандемията.

За това трябва да се обмислят и други възможности. Да слушаме експертите, настоя бившият вицепрезидент.

Припомняме, че коронавирусът отложи за август конгреса, който бе насрочен за юли.

Коронавирусът отложи за август конгреса на демократите в САЩ

Коронавирусът отложи за август конгреса на демократите в САЩ

Събитието, първоначално насрочено за 13-17 юли

Все още обаче предстои уточняване на детайли около организацията на събитието, предупреждават организаторите.

Хиляди делегати се очаква да се съберат в Милуоки, щата Уисконсин, за да номинират кандидата, който ще се бори с президента Доналд Тръмп през есента.

Съмнявам се дали демократичната конвенция ще може да се проведе в средата или началото на юли. Мисля, че ще трябва да се преместят в август.", заяви по-рано самият Байдън.

"Успяхме по време на Гражданска война и Втората световна война да имаме демократични и републикански избори. Ние сме в състояние да направим и двете. Но факт е, че може би сега трябва да е различно. ", каза той.

Тръмп предупреди американците: Очаквайте много смърт

Тръмп предупреди американците: Очаквайте много смърт

Също призова американците да използват малко проучваното лекарство против малария

Байдън вече си е осигурил подкрепата на 894 делегати от националния конгрес, а Сандърс - 743. За да бъде кандидат за президент от демократите в първия тур на гласуване на националния конгрес на партията, кандидатът трябва да включи подкрепата на 1991 делегати.

САЩ са държавата в света с най-много случаи на коронавирус. Заразените са повече от 321 762 души, а починалите са над 9 130 души.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди американците, че най-лошото за САЩ тепърва предстои. Той също използва редовната пресконференция, за да призове американците да използват малко проучваното лекарство против малария хидроксихлорохин като превантивна мярка, въпреки че здравните експерти призовават да се внимава с това лекарство.

Държавният глава на САЩ също предупреди, че следващите две седмици ще бъдат "най-тежките" и че ще има "много смърт". Той нареди да се мобилизират 1000 войници за подпомагане на щатите.

Байдън печели първичния вот във Флорида, Илинойс и Аризона

Байдън печели първичния вот във Флорида, Илинойс и Аризона

Укрепва преднината си пред Сандърс...

Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,2 млн. случая и над 64 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".