Предсрочният парламентарен вот е почти сигурен. Той е въпрос на време, не дали, а кога. Това е убеждението на лидера на британските лейбъристи Джереми Корбин. 

Това е направил изявлението пред Independent, цитиран от "Ройтерс". 

До там ще се стигне, ако премиерът Тереза Мей не прокара споразумението за Брекзит с ЕС в парламента. Гласуването ще се проведе през януари, след като веднъж вече бе отложено заради опити да се предоговори. 

Това даде повод на Корбин да призове Мей гласуването да се проведе час по-скоро. 

Мей иска британците да бъдат единни по празниците

Мей иска британците да бъдат единни по празниците

В коледното си слово тя се фокусира върху куража на армията

Мей обаче все още няма сигурна подкрепа. Самите сблъсъци в партията около видя и правилата на Брекзит доведоха до няколко министерски оставки. Самият премиер обяви, че след Брекзит ще се оттегли като лидер на консерваторите и няма да води партията. 

Въпреки че оцеля след вота на недоверие, поискан от собствената си партия, премиерът вече не може да разчита на мнозинство. 

Стана ясно, че кабинетът се събира на спешно заседание на 2 януари по темата. 

Корбин към Мей: Глупава жена

Корбин към Мей: Глупава жена

Изказванията на Корбин бяха уловени от телевизионни камери

Избори в Кралството трябва да се проведат през 2022 година. Мей пък си осигури лидерство още 12 месеца и не може да бъде внесен скоро нов вот срещу нея. 

Корбин обаче вече заяви намерение да управлява и даде да се разбере, че има подготвен екип. Той обяви готовност да предоговори Брекзит с Брюксел, ако спечели изборите. 

Официално Лондон напуска ЕС в края на март следващата година и е все по-вероятен сценарий това да се случи без споразумение.