"Български пощи" предупреждават за забавяне в обработката на пратки в Китай и Макао.

За да се предотврати рискът от по-нататъшно разпространение на новия коронавирус, китайското правителство е възложило на пощенския оператор в страната всички пратки за град Ухан и транзитно преминаващи през сортировъчния център в града да бъдат дезинфекцирани.

За международни пратки, предназначени за провинция Хубей, пощенският оператор ще се свързва с получателите по телефон за уточняване предпочитанията им за доставка. Пратката може да бъде временно съхранявана в пощенски служби, да бъде предоставена от пощенска служба, предадена до доставъчни шкафове или чрез други методи, при които няма осъществяване на директен контакт между служител и клиент. Тези стъпки ще доведат до забавяне на обработката и доставката на входящите международни пратки, като в някои случаи няма да бъде възможно да се представи писмено доказателство за доставката, съобщават от "Български пощи".

От своя страна пощенският оператор в Макао уведомява, че за да се намали до минимум разпространението на новия коронавирус, правителството на Макао е освободило от работа на 30 и 31 януари всички държавни служители. Пощенските услуги ще бъдат преустановени през тези два дни.