Почти половината китайско население е принудено да спазва ограничения за пътуване заради коронавируса, показва анализ на Си Ен Ен.

Стотици милиони китайци живеят под някаква форма на ограничено придвижване, докато властите се опитват да спрат разпространението на вируса.

Новият коронавирус е предотвратим и лечим, увери Китай

Новият коронавирус е предотвратим и лечим, увери Китай

Представителят поясни, че процентът на заболелите от вируса в Ухан, които са в критично състояние, е спаднал с 18% от 38% в началото на епидемията

Според анализа на медията ограниченията за движения, които са с различна степен в различните провинции и градове в континентален Китай, включително Хубей, Пекин, Шанхай и Ляонин, са засегнали над 780 милиона души.

Някои от най-стриктните ограничения са в четири града в провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията. Четирите града Ухан, Хуанган, Шъйен и Сяоган са напълно блокирани. Забранено е движението в тях.

Отрицателна е пробата за коронавирус на украинеца в Стара Загора

Отрицателна е пробата за коронавирус на украинеца в Стара Загора

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев

Общо 70 548 са заболелите от коронавирус в Китай, като в понеделник има 2048 нови случая. Починалите се увеличиха със 105 до 1770 в Китай. В Хубей има 1933 нови случая и 100 починали.

По информация на АФП 75 души са заболели в Сингапур; 59 в Япония (включително един смъртен случай), отделно 335 са под карантина на круизния кораб Diamond Princess; 57 души са заболели в Хонконг (един смъртен случай); 34 в Тайланд; 30 в Южна Корея; 22 в Малайзия; 20 в Тайван (един смъртен случай); 16 във Виетнам; 15 в Австралия; 10 в Макао; 3 в Индия; 3 във Филипините (един починал); по един в Непал, Шри Ланка и Камбоджа; 15 в САЩ; 8 в Канада; 16 в Германия; 12 във Франция (един смъртен случай); 9 във Великобритания; 3 в Италия; по 2 в Русия и Испания; по един във Финландия, Швеция и Белгия; 9 в ОАЕ и един в Египет.

Коронавирусът може да отложи ежегодните заседания на китайския парламент

Коронавирусът може да отложи ежегодните заседания на китайския парламент

На събитията присъстват повече от 5000 делегати в Пекин от цялата страна