Приоритетът на британското правителство е да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври. Това обяви в речта си пред парламента на Обединеното кралство кралица Елизабет II, която представи приоритетите на консервативното правителство на премиера Борис Джонсън, пише "Гардиън".

По време на речта си Елизабет II предимно засегна вътрешната политика на страната.

Снимка 447556

Източник: ЕПА

Приоритетът на правителството "винаги е бил да осигури излизането на Великобритания от ЕС на 31 октомври", обяви кралицата в началото на речта си.

Тя поясни, че правителството иска ново партньорство с ЕС, основано на свободна търговия. Ще има нови режими в областта на рибарството и земеделието. Ще бъде внесен законопроект за имиграцията, който ще прекрати свободното движение. Ще се предприемат мерки за стабилност на финансовите услуги, разкри още Елизабет II.

По думите й нов икономически план на правителството ще бъде подкрепен с нова фискална стратегия, също така ще има мерки за укрепване на националното здравеопазване и планове за реформиране на социалната грижа.

Снимка 447557

Източник: ЕПА

Правителството ще отговори на насилието и престъпленията с нови промени в наказателния кодекс.

Кралицата обяви още, че правителството ще се ангажира и за защита на околната среда, ще бъдат въведени мерки за подобряване на качеството на въздуха и водата, защита на животните и трофейният улов ще бъде забранен.

Като най-голяма важност за правителството кралицата посочи запазването на съюза и мерки за защита на демокрацията.

Правителството ще продължи да отделя по 2% от БВП за отбрана.

Великобритания ще продължи да играе водеща роля в световните дела, категорична кралицата.