Русия предупреди, че не може да гарантира безопасността на турските самолети във въздушното пространство на Сирия, след като Анкара свали два сирийски бойни самолета и удари военно летище, информира "Ройтерс".

Днес Дамаск обяви, че затваря въздушното си пространство над Идлиб, където е последният бастион на бунтовниците в Сирия.

Русия и Турция са извършили военни престъпления в Сирия, намекнаха в ООН

Русия и Турция са извършили военни престъпления в Сирия, намекнаха в ООН

Доклад на комисия на световната организация, който покрива периода от юли 2019 г. до февруари 2020 г., разкрива, че Русия е бомбардирала пазар и лагер за разселени хора

Кремъл подчерта, че Турция трябва да вземе под внимание предупреждението на Министерството на отбраната на Русия, че турските самолети са подложени на риск над провинцията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че руският лидер Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган ще проведат разговори за Сирия в Москва в четвъртък. Но Песков добави, че Русия няма да промени позицията си за Сирия и остава ангажирана да подпомага сирийската армия в борбата срещу екстремистите.

"Пролетен щит" - поредната операция на Турция в Сирия

"Пролетен щит" - поредната операция на Турция в Сирия

Тя е започнала официално на 27 февруари

Русия продължава да изпълнява споразуменията от Сочи, подкрепя териториалната цялост на Сирия и подкрепя Сирия в борбата срещу терористите, каза Песков.

Москва припомни, че руските и турските военни са в постоянен контакт.