В момента няма сигнали, че санкциите на Русия могат да бъдат облекчени от западните страни и този въпрос не се обсъжда от руския президент Владимир Путин по време на разговорите с чуждестранни партньори, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Спутник".

"Няма такива сигнали. Руската партия никога не засяга въпросите, свързани със санкциите, а руският президент никога не докосва въпроса, свързан със санкциите, по време на диалога с неговите партньори", заяви Песков.

Той подчерта още, че САЩ не са се отказали от идеята да възпират Русия, но очевидно нямат пари за това на фона на избухването на новата коронавирусна болест (COVID-19) и кризата, която предизвика в световен мащаб.

В средата на април президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин проведоха телефонни разговори, но не споменаха санкциите, наложени на Русия. В реч пред репортерите Песков обясни, че руският президент не повдига въпроса за санкциите, когато разговаря с държавните глави, които използваха такива ограничения срещу Русия.