Изявленията на американски официални представители, че руският президент Владимир Путин е корумпиран са абсолютно неприемливи и обидни.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и руски медии.

Той добави, че това е опит да се повлияе на следващите президентски избори в Русия.

САЩ: Путин е корумпиран

САЩ: Путин е корумпиран

Това е първият път,

Говорител на Белия дом обяви, че по-рано направени коментари от официални представители на финансовото министерство на САЩ, че Путин е корумпиран, отразяват позицията на администрацията на президента на САЩ.

Вашингтон започна клеветническа кампания по адрес на президента на Русия във връзка с президентските избори, въпреки че все още са далеч, каза Песков пред журналисти.

Подобно оскърбление по адрес на държавния глава е безоснователно, очевидно е трудно да се направят някакви анализи. За нас е абсолютно невъзможно даже да си го представим. Разбира се, очакваме някакво разяснение от висшето ръководство на САЩ, защото подобни изявления са напълно безпрецедентни, поясни Песков.

Например, ако аз си позволя подобна обида по адрес на президента на САЩ, ще бъда уволнен, заяви още Песков.

Ние виждаме, че зад океана се готвят за нашите президентски избори. Има още много време до изборите в Русия – повече от две години, но подготовката изглежда е започнала. Ясно е, че се акумулират негативи по отношение на нашия държавен глава, които, разбира се, се използват за оказване на натиск и влияние върху хода на бъдещата изборна компания, уточни представителят на Кремъл.

Според него непристойни са такива коментари по адрес на президента.

Песков каза още, че все още е рано да се каже дали Путин ще участва на вота след две години и че руският държавен глава не е взел решение към момента.

Изборите за държавен глава в Русия са през 2018 година.