Германските депутати не успяха да постигнат споразумение къде да са местата на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" в Бундестага преди първото заседание на новия парламент, което се очаква да бъде проведено на 24 октомври, съобщават световни агенции.

Депутатите от "Алтернатива за Германия" технически се предполага, че трябва да стоят в най-дясната страна, но германски законодатели от различни партии са против това, отбелязва "Дойче веле".

От парламента обявиха вчера, че депутатите от Свободната демократическа партия ще седят до депутатите от "Алтернатива за Германия", но днес се разпространява информация, че свободните демократи отказват, което е довело до "криза с местата" в Бундестага.

Марко Бухман от свободните демократи заявил, че разпределението на местата отразява политическите възгледи на партиите и има "огромно символично значение" за Свободната демократическа партия.

Администрацията в долната камара преди е била запланувала консерваторите, зелените и социалдемократите да бъдат разположени до свободните демократи.

От Свободната демократическа партия очакват въпросът отново да бъде обсъден на среща на комисия, която ще се проведе на 13 октомври.