Япония ще тества лекарства за лечение на ХИВ върху пациенти с коронавирус, пише "Гардиън", позовавайки се на правителството на азиатската страна.

Заболелите от коронавируса в Япония достигнаха 520 души, включително 454 на борда на круизния кораб Diamond Princess.

Директор на болница в Ухан почина от коронавирус

Директор на болница в Ухан почина от коронавирус

Това е вторият китайски лекар, поддал се на заразата

Йошихиде Суга, главен секретар на кабинета, разкри, че правителството "в момента провежда приготовления, така че клиничните изпитания, използвайки лекарства за ХИВ срещу новия коронавирус, да започнат възможно най-скоро".

Суга отбеляза, че не може да коментира колко дълго ще отнеме да се одобри новото лекарство.

Лекари в Тайланд съобщиха, че имат някакъв успех в лечение на заболели с коронавирус с използване на лекарства срещу грип и лопинавир и ритонавир срещу ХИВ.

Протести срещу клиники за коронавирус в Хонконг

Протести срещу клиники за коронавирус в Хонконг

1700 жертви и 71 000 болни по официална статистика

Тайландските лекари са използвали лопинавир и ритонавир в комбинация с озелтамивир, също известно като Тамифлу, за лечение на китаец с коронавирус, който е на около 70-годишна възраст. Състоянието на жената не се е подобрило 10 дни, след като е била диагнозирана, но се възстановила за 48 часа, след като била лекувана с тази комбинация от лекарства.

Междувременно ABC News съобщи, че още 88 души на круизния кораб Diamond Princess са с коронавирус.

Китай регистрира още 98 смъртни случая и така общият им брой нарасна до 1868. Потвърдени са нови 1886 случая на заболели, а общият им брой в Китай е 72 436. Повече от 12 000 души са се излекували.