Бившият лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин ще бъде отстранен като член на лейбъристите за три месеца, предаде "Ройтерс", като цитира източници.

Корбин е бил информиран, че решението може да бъде преразгледано в зависимост от действията му.

Лейбъристите отстраниха бившия си лидер Корбин заради антисемитизъм

Лейбъристите отстраниха бившия си лидер Корбин заради антисемитизъм

Корбин вече няма да може да участва в гласуванията на Камарата на общините като законодател на лейбъристите

Това предполага, че мярката може да бъде съкратена или удължена в зависимост от това дали той се извинени.

Припомняме, че по-рано наследникът му на поста Киър Стармър реши да не приема Корбин като депутат от партията. Стармър мотивира решението си с това, че той е подкопал усилията за възстановяване на репутацията на партията в еврейската общност.

Във вторник дисциплинарна комисия отмени решението за временно замразяване партийното членство на Корбин, след като той излезе с помирително съобщение, което разяснява спорни коментари, които направи след публикуването на доклад на Комисията за правата на човека и равенството, осъждащ лейбъристите в антисемитизъм.

Лидерът на лейбъристите отказва да върне Джереми Корбин в парламентарната група

Лидерът на лейбъристите отказва да върне Джереми Корбин в парламентарната група

Във вторник дисциплинарна комисия отмени решението за временно замразяване

Стармър заяви, че Корбин няма да е добре дошъл в парламентарната група на партията. Той подчерта, че е взел решение да не възстановява членството на Корбин в парламентарната група и ще продължи разглеждането на ситуацията.

Откритията на комисията показват, че по време на управлението на партията при Корбин са пренебрегвани оплаквания на еврейски членове.