Американското правителство прибави имената на тримата ръководители на Кюрдската работническа партия в списъка с чуждестранни наркобарони.

Списъкът официално се поддържа от Министерството на финансите на САЩ, а инициативата аза попълването е на Отдела за контрол над чуждестранните активи.

В американския черен списък в момента е включен вече Мурат Карайлан- ръководител на военното крило на ПКК. Новите две известни имена са на Али Риза Алтун и Зюбейр Айдар.

От 2001 година Кюрдската работническа партия е в американския списък на терористични организации, които пряко заплашват сигурността. Според американското финансово разузнаване ПКК участва в незаконната търговия с наркотици повече от 20 години и към момента това е едно от най-доходните занимания на сепаратистката организацията.

Припомняме, в средата на 80-те години и в началото на 90-те години по обвинение за търговия с наркотици са арестувани почти 300 души.
Повече от половината от тях бяха в Германия, а почти всички арестувани са били свързани с Кюрдската работническа партия.

Такава дейност ПКК продължава и до днес, уверяват от финансовото разузнаване на САЩ.