Афганистанските сили за сигурност ликвидираха двама бунтовници, обстреляли с ракета президентския дворец.
Боят продължава, съобщиха телевизия Tolo News и РИА Новости, позовавайки се на източник от силите за сигурност.

По-рано бе съобщено, че няколко ракети са изстреляни във вторник в Кабул по време на реч на президента на страната Ашраф Гани по случай празника Курбан байрам. Атаката е станала в 9 часа местно време (7:30 българско).

Ракетите са изстреляни по президентския дворец и правителствения квартал на града, където се намират посолствата на много страни.

Според източника, група бунтовници е изстреляла няколко ракети по президентския дворец. "Две от тях бяха прихванати от силите за сигурност", съобщиха източници в социалната мрежа Twitter.

Талибаните отвлякоха и освободиха 150 афганистанци в 3 автобуса

Талибаните отвлякоха и освободиха 150 афганистанци в 3 автобуса

Според разузнаването им в автобусите имало правителствени служители и военни

По данни на телевизията, ракетите са изстреляни в района, където е разположена една от най-големите джамии в Кабул "Идгах". Сега в този район се водят битки. От въздуха бунтовниците са обстрелвани от военен вертолет. Районът е отцепен от силите за сигурност.

"Съществуват групировки, които продължават насилието и извършвайки ракетен обстрел, те не могат да спрат развитието на Афганистан", заявява Гани в отговор на обстрела.

Припомняме, на 19 август президентът на Афганистан Ашраф Гани обяви условно прекратяване на боевете с талибаните за Курбан байрама (21-25 август). Той съобщи новината по време на празненства във връзка 99 г. от независимостта на Афганистан.

"Спирането на огъня не може да бъде едностранчиво", подчерта той.

От НАТО одобриха временното примирие.

Ден след обявеното спиране на огъня талибаните в Афганистан отвлякоха три пътнически автобуса с близо 150 души в тях. По-късно заложниците бяха освободени.