Считам искането и решението на прокуратурата на Великобритания за политическо, аз не съм убивал Литвиненко, нямам никакво отношение към неговата смърт и обосновано мога да изразя недоверие към доказателствата, събрани от британската прокуратура. Това казва Андрей Луговой, цитиран от РИА Новости.

Руският бизнесмен настоява на своята пълна невинност и смята, че обвинението срещу него „безусловно има политическа основа".

Луговой посочва още, че не е получавал официално уведомление от Лондон, а за повдигането на обвинения днес срещу него знае от медиите. По думите му определени медии и някои бивши политици вече месеци наред целенасочено му създават образ на „коварния отровител", от което той е шокиран.

„Още повече, че никога не съм имал нито обективни, нито субективни мотиви за извършване на онова, в което ме обвиняват в Лондон".

Луговой съобщава, че в близко време ще направи няколко публични изявления, които ще станат сензация за общественото мнение във Великобритания и могат кардинално за изменят оценката на събитията."