Шестима души са простреляни смъртоносно при нападение в крайбрежен град близо до Атина, съобщи гръцката полиция в понеделник, а държавен телевизионен оператор заяви, че властите подозират, че това е мафиотска стрелба, съобщава СиБиЕс

В изявление на полицията се казва, че телата са открити в понеделник вечерта в Артемида, на около 30 км източно от Атина. Не се предоставят повече подробности за обстоятелствата на стрелбата или самоличността на жертвите.

Държавната телевизия ERT каза, че полицията смята, че стрелбата може да е свързана със спор между организирани престъпни групи. Той каза, че всички жертви са мъже, които са намерени мъртви в и до кола.

Гръцкият вестник Прото Тема, който публикува видео, показващо полицията на мястото след стрелбата, съобщи, че превозното средство е било с немски регистрационни номера.

Прото Тема съобщи, че са намерени 25 гилзи, а полицията издирва кола и мотоциклет, за които се предполага, че са били използвани от нападателите.

По непотвърдена информация, разпространявана от някои медии, жертвите са албански граждани. Все още не е ясно дали е имало размяна на огън или е хладнокръвна екзекуция. Предстои телата да бъдат откарани за аутопсия, необходимо е идентифициране на жертвите.