Спецпрокурорът Роборт Мълър, разследващ руската намеса в американските избори, заяви, че Москва се опитва да дискредитира разследването чрез публикуване на документи, за които се твърди, че са откраднати от неговия офис.
В действителност те не са автентични, съобщават американските медии.

По думите на Мълър не става дума за откраднати материали, а за документи, които екипът му е предоставил на адвокатите на някои обвиняеми, но те не са идентични с публикациите.

"Някои материали, които бяха на разположение на защитата, очевидно са били подправени и разпространени в рамките на кампания за дезинформация, чиято цел очевидно е да се дискредитира продължаващото разследване по руската намеса в американската политическа система." - подчертава Мълър.

ФБР арестува бивш съветник на Доналд Тръмп по руската афера

ФБР арестува бивш съветник на Доналд Тръмп по руската афера

Роджър Стоун е задържан във Флорида

От екипа му посочват руската страна като организатор на кампанията.

Документите, които се представят като "откраднати" от офиса на Мълър, се разпространяват в Туитър още от октомври 2018 г.

До момента хакерските атаки срещу американските институции не са успели да преодолеят защитата на сървърите на спецпрокурора.

Припомняме, през октомври беше съобщено за поръчкова кампания по дискредитиране на самия Мълър, във връзка с която самият спецпрокурор призова ФБР да започне разследване.

Ставаше дума за опити да бъдат подкупвани жени, за да обвинят Мълър в сексуален тормоз.

Мълър поиска ФБР да разследва поръчкова кампания за дискредитирането му

Мълър поиска ФБР да разследва поръчкова кампания за дискредитирането му

Опити да бъдат подкупвани жени, за да го обвинят...