Роджър Стоун, бивш политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, е арестуван от агенти на ФБР във Форт Лодърдейл в щата Флорида.

Информацията разпространиха от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва връзки на Русия с предизборната кампания на Тръмп, предадоха АП, "Гардиън" и други медии.

Фигура, свързана с разследването на Русия, съветвала Тръмп да уволни шефа на ФБР
на живо

Фигура, свързана с разследването на Русия, съветвала Тръмп да уволни шефа на ФБР

Роджър Стоун, приближен на Тръмп

Вчера федерално голямо жури в Окръг Колумбия е повдигнало седем обвинения срещу Стоун, се казва в прессъобщението на прокуратурата. Пояснява се, че срещу Стоун са повдигнати пет обвинения в лъжесвидетелстване, едно обвинение за опит за подкупване на свидетел и едно за възпрепятстване на правосъдието.

Екипът на Тръмп е имал над 100 контакта с руски представители

Екипът на Тръмп е имал над 100 контакта с руски представители

Инициативата на центъра е наречена "Московски проект"

От обвинителния акт става ясно, че през лятото на 2016 г. Стоун е разговарял с високопоставени представители на предизборната кампания на американския лидер относно "Уикилийкс" и информация, която може да навреди на кампанията на кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Стоун се свързал с кръга на Тръмп, за да обсъдят публикуването на документи от страна на "Уикилийкс", наречени "Организация 1". Допълва се, че Стоун - дългогодишен политически съветник на милиардера - "многократно е лъжесвидетелствал" за разговорите си относно "Уикилийкс". Също така Роджър Стоун се е опитал да убеди свидетел да излъже пред разследващите.

По-късно днес той ще се яви пред местен съд.

Стоун е разследван от месеци като част от следствието за потенциален сговор между Москва и кампанията на Тръмп, но той твърди, че е невинен.