Роднините на американски журналист, който беше екзекутиран от ДАЕШ („Ислямска държава”), разкритикуваха лидера на френския „Национален фронт” Марин льо Пен за публикуването на снимка с обезглавеното тяло, съобщават световни агенции.

През август 2014 година ДАЕШ пусна видео с екзекуцията на американеца Джеймс Фоули, който изчезна в Сирия през 2012 година.

Марин льо Пен публикува снимка с убития и други неща в отговор на френски журналист, който е сравнил нейната партия с ДАЕШ.

Снимката с тялото на Фоули беше премахната тази сутрин след възмущението на семейството на убития журналист.

Дълбоко потресени сме от спонтанното използване на Джим за политически дивиденти в полза на Льо Пен, се казва в съобщение на родителите на Фоули.

Според семейството публикуването на снимката само е увеличило болката.

Не знаех, че е снимка с Джеймс Фоули. Всеки може да получи достъп до нея в Google. Научих тази сутрин, че неговото семейство е поискало да бъде премахната и разбира се, аз незабавно я изтрих”, защити се от своя страна френският лидер на националистите.

Прокуратурата в Париж обяви, че разследват Марин льо Пен за разпространение на снимки с насилие.

Снимката беше публикувана вчера със съобщението „Това е ДАЕШ” в отговор на телевизионен журналист, който обяви, че „Националният фронт” и ДАЕШ споделят „общност на духа”.