Лидерът на френската партия "Национално обединение" (бившият "Национален фронт") Марин льо Пен обяви, че миграционната политика е изчерпала ЕС и предложи всички конструктивни политически сили в Европа да се обединят за замяна на ЕС със Съюз на европейските нации, информира ТАСС.

Френският политик представи програмата на партията за предстоящите през 2019 г. избори за Европейски парламент по време на среща на партията в град Фрежюс в Южна Франция.

Европейският съюз - това не е Европа. Европейският съюз - това е идеологическа структура, това е институция, управлявана от анонимна власт, която централизира управление в неограничено пространство, което се простира от Турция до Магреб. Пространство, което не е прикрепено към никаква история, никакви корени или традиции, това пространство, което реално няма сила, нито перспектива, освен да се разтвори в световната магма, обяви Льо Пен в речта си, предадена от телевизия BFM.

Според Льо Пен ЕС се е превърнал в "диктатура, която унищожава народите, използва насилие срещу народите, против британците и поляците, които не се подчиняват на законите, а също така прибягва до шантаж срещу всички останали".

Европейският съюз не защитава Европа, а руши европейската идея. Още по-лошо - организира унищожение чрез миграционния поток, подчинява се на финансовите олигархии, орязва системата за социална помощ, унищожава нашата идентичност, сключва договори за свободна търговия, за да ограби териториите и икономиките ни, уверена е Льо Пен.

Тя посочи като основни съюзници в Европа италианското движение "Лига" на Матео Салвини и Австрийската партия на свободата на Хайн-Кристиан Щрахе.

По думите на френския крайнодесен лидер това политическо обединение ще "защити нациите и цивилизацията".

Изборите за Европейски парламент ще се проведат от 23 до 26 май 2019 г.