Милиардерът Майкъл Блумбърг, който похарчи 1 милиард долара за кампанията за президент на САЩ преди да се оттегли, планира да направи инжекция от най-малко 100 милиона долара в помощ на Джо Байдън срещу президента Доналд Тръмп в ключовия щат Флорида, информира "Ройтерс".

Първоначалното финансово превъзходство на Тръмп над бившия вицепрезидент Джо Байдън по-рано тази година като цяло се изпари, след като демократите успяха да намерят изключително щедри донори.

Блумбърг обмисля голяма финансова подкрепа за Байдън

Блумбърг обмисля голяма финансова подкрепа за Байдън

Подкрепа в редиците на демократите

Щатът Флорида е една от най-големите награди на изборния ден и също така най-скъпият като необходими средства за предизборната кампания спрямо другите ключови щати. Социологическите проучвания показват, че двамата кандидати са с изравнени сили в щата.

Кандидатът на републиканците, който изостава от Байдън в проучванията на национално ниво преди вота на 3 ноември каза пред журналисти миналата седмица, че ще похарчи от личните си пари за кампанията, ако се наложи.

"Мислех, че Малкия Майк приключи с политиките на демократите. Спаси Ню Йорк сити вместо това", написа Тръмп в "Туитър" в реакция на новината.

Тръмп: Малкият Майк Блумбърг се оттегли, за да избегне унижение

Тръмп: Малкият Майк Блумбърг се оттегли, за да избегне унижение

Сега той ще налее пари в кампанията на Заспалия Джо

От предизборната кампания на Тръмп и Републиканския национален комитет обявиха, че са събрали 210 милиона долара през август, изоставайки от рекордните 364,5 милиона долара за Байдън през същия месец.

"Майк Блумбърг се ангажира да помогне за побеждаването на Тръмп и това ще се случи в ключовите щати", коментира съветник на милиардера и добави, че отделените средства означават, че демократите и кампанията на Байдън ще могат да инвестират повече средства в други ключови щати като Пенсилвания, който ще бъде решаващ за победа на Байдън.