Мъж ходи пеш една седмица до село, за да признае за тройно убийство по време на пиянска свада във ферма за елени в гора в Далечния изток на Русия, съобщиха следователи, цитирани от "Франс прес".

Следственият комитет, който разследва големи престъпления в Русия, уточни, че мъжът и негов познат са започнали да се карат, докато пият във фермата в Хабаровския край, близо до границата с Китай.

След това мъжът застрелял своя познат, както и две жени, се посочва в изявлението на Следствения комитет, без да се предоставят много подробности.

"Поради отдалеченото местоположение на фермата и липсата на транспортни възможности мъжът е вървял в продължение на седмица до село Охотск, където се предаде в полицията и съобщи, че е извършил престъпленията", се допълва в изявлението.

Следственият комитет добавя, че мъжът, когото той не е идентифицирал, е задържан и че следователите са заминали за фермата, която се намира дълбоко в гората.

Алкохолизмът от години намалява в Русия благодарение отчасти на кампании против пиенето и агресивни действия на властите за контрол на продажбите.

Но смъртоносните инциденти по време на запои остават често срещани въпреки напредъка.

През 2017 г. мъж уби деветима души по време на пиянски спор в село, намиращо се северозападно от Москва.