Мъж уби жена си и 5-те си деца, след което се самоуби в Лос Анджелис, съобщи АП. Малко преди това той е изпратил факс до местна телевизия.

В съобщението се посочва, че причината за убийствата е фактът, че двамата с жена му са били уволнени от болницата, в която са работили.

По думите му двамата са планирали да убият децата си, а след това да се самоубият като изход от кризата. „Защо да оставяме децата си в ръцете на някой друг", се казва в предсмъртното писмо, изпратено от Ървин Люпе.

След като са получили факса, от офиса на телевизията веднага са сигнализирали в полицията. Служителите на реда също са получили предупредително писмо, в което се казва: „Преди малко се върнах от работа и застрелях цялото си семейство".

Полицейски екипи незабавно са се отправили към къщата в Уилмингтън ( малка общност между Лос Анджелис и Лонг Бийч) и в 8:30 ч. сутринта местно време вече били там. Те обаче закъснели само с няколко минути.

Въпреки, че в изпратеното съобщение се казва, че планът е измислен от него и съпругата му Ана, полицаите подозират единствено Ървин за убийствата. До тялото му е намерен пистолетът, с който е стреляно. 

Тялото на Ана Люпе е било намерено в спалнята на горния етаж на къщата с телата на 2-годишните им близнаци. Труповете на 8-годишното момиче и 5-годишните близначки са били открити близо до тялото на баща им в другата спалня.

Всички те са били простреляни в главата, съобщи шефът на полицията в Лос Анджелис.

Това е петият смъртен случай за последната 1 година, при който е убито цялото семейство.
От полицията призовават хората с финансови затруднения по време на световната криза да не прибягват до подобни крайни и насилствени мерки.