Мексиканската национална полиция и армията провеждат издирвателна операция в граничния щат Сонора след информация, че най-малко петима американци, включително и четири деца, са убити, обявиха мексиканските власти, цитирани от NBC.

АП съобщава, позовавайки се на роднини, че американка, нейните 6-месечни близнаци и други две деца на възраст 8 и 10 г. са убити при атаката. Те живеят в Ла Мора на около 120 километра на юг от границата на САЩ, където от много години има клон на религиозната организация "Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни". Последователите на това религиозно учение са по-известни под името "мормони", обявиха роднините.

El Universal, един от най-големите вестници в Мексико, пише, цитирайки други роднини, че 12 членове на семейство мормони са убити при нападение на престъпнна организация. Вестникът пояснява, че семейството е пътувало до Ла Мора от друг район на щата и e попадналo на засада в понеделник сутринта.

Мексиканските власти потвърдиха, че Националната гвардия, армията и полицията са провели операция в отговор на атаката.

Според "Ройтерс" местна телевизия е показала кадри с изгорен автомобил, който вероятно е принадлежал на семейството. Инцидентът е описван като "клане", като някои жертви са изгорени живи.

По последна информация на АФП най-малко три жени и шест деца от американска общност на мормоните са убити в район, известен с присъствието на наркотрафиканти и бандити.

Първо е открит автомобил с жена и четири деца, които са убити. Няколко часа по-късно са намерени други два автомобила с телата на две жени и момиче и момче на около 10 г.

Най-малко други пет деца, едно от които е простреляно, са успели да избягат. Едно дете е безследно изчезнало.

Атаката е извършена между щатите Чиуауа и Сонора.

Има вероятност жертвите просто да са попаднали на престрелка между наркобанди и да са убити вследствие на грешка.