Собственикът на Facebook Meta Platforms заяви, че допълнително стеснява политиката си за модериране на съдържанието за Украйна, за да ограничи призивите за смъртта на държавен глава, според вътрешна публикация на компанията, информира Агенция Ройтерс.

Това идва след като Ройтерс съобщи миналата седмица, че Мета временно разрешава някои публикации във Facebook и Instagram, призоваващи за смъртта на руския президент Владимир Путин както и на белоруския президент Александър Лукашенко.

Мета заяви в петък, че е необходима временна промяна в нейната политика за съдържанието, приложима само за Украйна, за да позволи на потребителите да изразят съпротива срещу руската атака. В същия ден Русия заведе наказателно дело срещу компанията за социални мрежи.

"Сега насочваме вниманието, за да стане изрично ясно, че случилото се никога не трябва да се тълкува като одобряване на насилието срещу руснаци като цяло", написа президентът на Meta глобалните въпроси Ник Клег в публикация във вътрешната платформа на компанията.

Путин блокира достъпа до Facebook и Twitter в Русия

Путин блокира достъпа до Facebook и Twitter в Русия

Блокират се всички, които не са в синхрон с политиката на Кремъл…