Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние е с коронавирус.

"Бих искал да ви информирам, че съм с положителен тест за #COVID19. Справям се добре и съм в добро настроение", написа той в "Туитър" и добави, че следва инструкциите.

Барние: Сериозни различия между ЕС и Лондон след първия кръг преговори

Барние: Сериозни различия между ЕС и Лондон след първия кръг преговори

Това призна главният преговарящ на ЕС Мишел Барние след първия кръг на преговорите между двете страни за ново споразумение

"За всички тези, които вече са засегнати и за всички тези, които в момента са в изолация, ние заедно ще преминем през това", подчерта той.

В сряда Барние и екипът му трябваше да проведат втори кръг преговори с Великобритания за търговските отношения, но пандемията от коронавируса принуди отмяната им.

Барние: Великобритания не е Канада и няма да получи подобна сделка

Барние: Великобритания не е Канада и няма да получи подобна сделка

Това обяви главният преговарящ на Европейския съюз (ЕС) Мишел Барние на събитие на ESCP Business School

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 218 000 случая и близо 9000 починали в 158 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".