Министерството на транспорта на Япония заяви, че неизвестен сферичен обект, който се е появил в небето в североизточната част на страната, е отлетял към морето и сега местонахождението му е неизвестно, съобщи японската държавна телевизия NHK.

Вчера полицията в префектура Мияги и нейния административен център град Сендай получили многобройни жалби за неидентифициран летящ обект със сферична форма. Полицията е вдигнала хеликоптер, за да разбере естеството на обекта, но е било възможно само да разбере, че той лети на надморска височина от 1,5 километра, това е бяла топка с две витла и кръстообразна конструкция в долната част.

Министерството на транспорта и метеорологичната служба уточниха, че обектът няма нищо общо с тях. От отдела на Министерството на транспорта в Сендай казаха също, че в случай на полети до райони, където има голяма концентрация на хора или летища, разрешението трябва да бъде получено предварително, но никакви заявления към тях не са постъпвали. Вчера вечерта обектът отлетял на изток към морето и се изгубил, като отнесъл със себе си мистерията на произхода си.