Абсолютно нормално е да се постави въпроса за смяната на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ. Дойде време за този въпрос. Това са поредните загубени избори, четвърти под ред - загубиха местните, загубиха референдума, загубиха президентските, а сега и парламентарните избори.

Това каза един от членовете на ВМРО-ДПМНЕ Митко Янчев след като неговата партия загуби предсрочните парламентарни избори, съобщи БГНЕС.

Като цяло това е една лоша политика и лошо ръководство на ВМРО-ДПМНЕ. Трябва да има приземяване на ръководството, включително и промяна. Това са нещата. Няма друго, заяви Янчев.

Македония гласува на първи парламентарни избори, откакто добави "Северна"

Македония гласува на първи парламентарни избори, откакто добави "Северна"

Социологическите проучвания сочат, че нито една партия няма да получи мнозинство

Според него политическата ситуация е "доста жалка, както за ВМРО-ДПМНЕ, така и за спечелилата дори с малко СДСМ, защото и двете партии са получили малко гласове. Нашата партия от 470 000 падна на 320-340 000. Дори около 300 000. Тази цифра сама по себе си доказва, че нещо не е наред.

Кметът на Кавадарци поиска колкото е възможно по-бързо да бъде сформирано правителство, за да може държавата да функционира нормално при всякакви обстоятелства.