До изборите през април, България ще тормози страната ни. Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от МКД.

"България ще тренира усилено жестокостта си върху македонците и Македония до изборите през март-април. Така че, по този повод тази стратегия ясно може да се види", каза Мицкоски тази вечер за Alpha TV.

Той посочи, че няма връзка с българския премиер Борис Борисов от май месец насам.

Мицкоски няма да коментира повече Борисов, както добави, "той сега ще използва министрите на отбраната Красимир Каракачанов и външните работи Екатерина Захариева за решаване на вътрешните проблеми на България".

Шекеринска скастри Карачанов, изявленията му не били приятелски

Шекеринска скастри Карачанов, изявленията му не били приятелски

Някой се опитва и от здравето да извлича политически дивиденти, недоволства македонският военен министър

Мицкоски подчерта, че ако е на мястото на премиера Зоран Заев, ще напусне преговорите с България, защото исканията им са напълно неприемливи.

"Абсолютно бих напуснал преговорите и бих напуснал самото споразумение, защото такова споразумение не предлага решение, а създава допълнителни проблеми. Представете си какво ще се случи в региона в бъдеще, когато други страни ще трябва да станат членки на ЕС. Ще бъдем ли изнудвани така?, попита Мицкоски.

Изборите, ваксините и С. Македония - сред възможните комуникационни кризи през 2021 г.

Изборите, ваксините и С. Македония - сред възможните комуникационни кризи през 2021 г.

Това сочи анализът на Центъра за анализ и кризисни комуникации

Припомняме, че по-рано македонският военен министър Радмила Шекеринска вече коментира остро изказването на Каракачанов, че ваксините, които ще предоставим на Скопие, ще са само за българи.