Младеж успя да удари шамар на бившия френски премиер Манюел Валс, докато той беше на предизборна обиколка в северозападния регион Бретан, съобщи Нова ТВ.

Сред тълпата има мнозина, които снимат с телефоните си. Кадри бързо се появиха в социалните мрежи.

На тях се вижда как след бързата проява на агресия, един от охранителите на Валс поваля младия мъж на земята.

Експремиерът на Франция Манюел Валс против еврочленство на Турция

Експремиерът на Франция Манюел Валс против еврочленство на Турция

Валс поясни, че иска "умно изпълнение" на правилата

54-годишният Валс преминавал край група хора в град Ламбал, след като излязъл от офисите на местната администрация. За да се приближи до него, младежът изглежда първоначално дружелюбно настроен. Изглежда дори, че политикът първо се здрависва с младежа, преди той да изкрещи "Това е Бретан" и да зашлеви бившия премиер.

На записа се вижда как Валс отстъпва, а един охранител блъска момчето в телената ограда отзад и го поваля на земята. Полицията съобщи по-късно, че 18-годишният младеж е задържан.

Засега няма информация дали нападателят е политически мотивиран, уточниха от прокуратурата. Известно е, че в Бретан действа крайнодясна местна политическа група.

Социалистът Валс, който се бори за номинацията на левицата за президентските избори, изглежда не е пострадал при инцидента.

След случилото се той се опомня и продължава да се здрависва със събралите се граждани. На кадрите се вижда как казва, че "нищо не се е случило".