Президентът на Боливия Ево Моралес изрази съжалението си във вторник за неорганизирания растеж на боливийските градове поради липсата на планиране, предаде "Пренса латина"

Той обяви, че ще се срещне с местните власти, за да координират съвместно градоустройството.

В градовете има лоша урбанизация. Неорганизиран растеж, без планиране и не виждам нито средносрочен, нито дългосрочен план във всеки град. Кметовете не овладяха селищата. - каза Моралес по време на пресконференция.

Той обясни, че Програмата на ООН за населените места, заедно с правителствените служители, са изготвили диагноза за текущото състояние на градовете в страната.

Изведени са някои проблеми с отпадъците, транспорта, основните услуги, главно в канализацията, населените места и сигурността на гражданите, обясни той.

Що се отнася до сигурността на гражданите, той припомни положителните резултати от инсталирането на камери за наблюдение.

Държавата ще инвестира 100 милиона долара за масово оборудване и поиска цялата подкрепа на общините за изпълнението на тази задача.

Моралес заяви, че целта е да се предотвратят проблеми в бъдеще, като се има предвид, че 70% от населението живее в градовете.