Гръмотевична буря, почти с мощ като на торнадо, премина през Онтарио и уби двама души, информира Агенция Ройтерс. Части от най-гъсто населената канадска провинция останаха без ток, съобщиха властите.

Екипите за спешна помощ бяха залети от обаждания, след като бурята изкорени много дървета, нарушавайки движението и нанасяйки щети на домовете. Полицията съобщи, че един човек е загинал, а други двама са ранени, след като дърво паднало върху ремарке за къмпинг в окръг Брант, в южната част на Онтарио. 70-годишна жена загина, след като беше ударена от дърво по време на гръмотевична буря.

Над 340 000 домакинства останаха без ток поради силните бури, съобщи Hydro One Ltd, най-голямата компания в Онтарио, добавяйки, че са използвани допълнителни ресурси за възстановяване на захранването от големи щети. Онтарио е дом на близо 40% от 38,2 милиона население на Канада.

Активирани са спешни операции за оценка на щетите и заплахите на място, каза Джим Уотсън, кмет на Отава, столицата на Канада.

Environment Canada, която издаде предупреждение за силните гръмотевични бури, съобщи, че поривите на вятъра от 132 километра в час са измерени на върха в някои части.

Торнадо връхлетя щата Канзас

Торнадо връхлетя щата Канзас

Има ранени