Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб "Грей" в германския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг. Това съобщиха преди минути от полицията в града на Генералното консулство на Република България в Мюнхен.

Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба.

Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с местните органи на реда и ще информира за ситуацията.

Дипломатите ни са получили инструкции от София да оказват максимално съдействие на пострадалия и неговите роднини при нужда.

Припомняме, че в 4 и 30 часа местно време в нощта срещу неделя в клуб "Грей" в Констанц бе открита стрелба, при която загина един човек, а други трима бяха сериозно ранени. Полицията застреля извършителя, като по първоначални данни не става въпрос за терористично нападение.

34-годишен иракчанин е убиецът от германската дискотека
Обновена

34-годишен иракчанин е убиецът от германската дискотека

Живял е в Германия от няколко години и не е търсел убежище, полицията изключва тероризъм като мотив

Български граждани, които желаят да получат актуална информация по случая, могат да го направят на телефоните на генералното консулството на България в Мюнхен:

Teл.: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15 Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56