За британците, които търсят "алкохолна ваканция", мястото е Слънчев бряг в България, пише британският таблоид "Сън".

Изданието отбелязва, че курортът е сред европейските с най-евтина бира и вино, като пояснява, че тази година цените са паднали с почти 14% в сравнение с миналото лято.

В статията се обяснява, че средната цена на една бира на Слънчев бряг е 72 пенса - най-евтината от всички курорти, включени в изследването на Post Office, докато чаша вино е около 1.21 лири.

"Сън" пояснява, че британците могат да спестят много пари в сравнение с Ница, Южна Франция, където бирата е 3.18 лири (342% повече), а чаша вино е около 4.09 евро (238%).

Не е изненада, че Слънчев бряг е новият Магалуф (испански курорт - б.р.) за британците, които обичат да се забавляват.

Българският курорт също се препоръчва като изгодна дестинация и за семейства, тъй като се предлагат едни от най-ниските цени за хапване.

Според Post Office три блюда с бутилка вино и безалкохолно за четиричленно семейство е в порядъка на 28.51 британски лири. В Италия за същото британците трябва да извадят 119.19 британски лири, което означава, че в България е с 318% по-евтино.

"Сън" пише още, че има доста малко европейски морски курорти, които са намалили цените тази година в сравнение с 2018 г.