Скандалното изказване на председателя на Европейския съвет Доналд Туск предизвика гневна реакция от някои британски политици.

По-рано днес Туск заяви на пресконференция, че има "специално място в ада" за поддръжниците на Брекзит.

Сами Уилсън, говорителят за Брекзит на Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия, нападна "подлия, размахващия тризъбец, евроманиак Доналд Туск".

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Туск обеща „специално място в ада” на поддръжниците на Брекзит

Чудя се как изглежда специалното място в ада за онези

Доналд Туск още веднъж показа презрението си към 17,4 милиона души, които гласуваха да избягат от гниещия Европейски съюз, за да потърсят рая на свободното и проспериращо Кралство. Този подъл евроманиак прави всичко възможно да остави Великобритания с оковите на бюрокрацията и контрола на ЕС, избухна Уилсън. 

Според него Туск и арогантните преговарящи от ЕС, които раздухват пламъците на страха, се опитват да блокират резултата от референдума.

Андреа Ледсъм, лидерът на мнозинството в Камарата на общините, заяви, че Туск е човек, който "няма обноски". Тя смята, че коментарът му е "безобразен", "напълно неприемлив", "злобен" и няма да помогне. Тя призова председателя на Европейския съвет да се извини.

Говорител на британското правителство също заяви, че коментарът на Туск няма да помогне.

Някои британски политици обаче подкрепиха председателя на Европейския съвет. Шотландската национална партия аплодира Туск и заяви, че е "намерил правилния отговор" с анти-Брекзит коментара си срещу "шарлатаните".

Ирландската републиканска партия "Шин Фейн" обяви, че езикът на поддръжниците на Брекзит, а не на Туск, е невъздържан.

Брекзитът се отлага за 24 май?

Брекзитът се отлага за 24 май?

Таен план на британското правителство