Наемници от над 40 страни в момента участват в бойните действия край Запорожие, като по-голямата част от тях са от Полша. Това заяви пред ТАСС председателят на движението "Ние сме с Русия" Владимир Рогов, който е член на назначения от Русия Главен съвет на военно-гражданската администрация на областта.

"Броят на представените държави нарасна. Преди седмица съобщихме, че има 34 потвърдени държави, а сега има наемници от над 40 страни", посочи той.

Рогов уточни, че по-голямата част от тях са поляци, които наброяват около 5000 души. Сред наемниците имало също японски, австралийски, канадски, френски граждани и хора от испаноговорящите страни.

По думи на Рогов в град Запорожие вече са убити над хиляда наемници.

Проруските сили забелязали войници от редовната полска армия в Запорожка област

Проруските сили забелязали войници от редовната полска армия в Запорожка област

Полски частни армии вече участвали във боеве в Харковска област и Донбас

В четвъртък Рогов заяви, че очаква украинската армия да се съсредоточи върху Запорожката област след изтеглянето на руските сили от десния бряг на река Днепър предвид намеренията на Украйна "да окупира Запорожката атомна електроцентрала".

Той съобщи, че украинската армия е сформирала група от наемници близо до областта.

Според Рогов украинските войски, разположени в контролираната от Киев част на Запорожка област, вече са получили десетки бронирани катери, а над 700 членове на Силите за специални операции са били обучени да превземат голям технологичен обект на брега на река Днепър.

Японец е загинал в сражение срещу руските сили в Украйна

Японец е загинал в сражение срещу руските сили в Украйна

Първа японска жертва във войната