Военнослужещи от редовната полска армия, които официално са в отпуск, са разположени по протежение на линията на съприкосновение в контролираната от Киев част на Запорожка област. Това твърди пред ТАСС председателят на движението "Ние сме с Русия" Владимир Рогов, който е член на назначения от Русия Главен съвет на военно-гражданската администрация на областта.

"Формално всички те са членове на международния легион на украинските въоръжени сили, но ние добре знаем, че там има военнослужещи, които уж са в отпуск. Би било трудно да се вербуват толкова голям брой наемници в Полша", отбеляза той .

По думи на Рогов няма много полски частни военни компании, но някои вече участват във военни действия в Харковска област и Донбас.

"Всички полски частни армии биха могли да се съберат по протежение на запорожката линия на съприкосновение, да не споменаваме факта, че те са активни и в посока Харков и Донбас. Несъмнено става дума за редовни полски части, които са упълномощени от международния легион на въоръжените сили на Украйна", отбеляза той.

Преди дни Рогов заяви, че делът на чужденците в украинските сили, действащи в Запорожка област, може да надхвърли 50% от живата сила.

Полша хвърля танкове в Украйна

Полша хвърля танкове в Украйна

Става дума за Т-72 от съветската епоха