Демократите в Камарата на представителите вярват, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е замесен в "укриване", обяви председателят на долната камара Нанси Пелоси, цитирана от "Ройтерс".

Пелоси направи коментара пред журналисти след среща с демократи в долната камара. Конгресмените спорят как да се справят с множеството разследвания срещу Тръмп, включително и дали да започнат проучване за процедура по импийчмънт.

Правосъдното на САЩ се съгласи да сподели документи на Мълър на Конгреса

Правосъдното на САЩ се съгласи да сподели документи на Мълър на Конгреса

Той поясни, че отменя среща, на която комисията трябваше да обсъди прилагането на призовката

Все повече демократи призовават да започне процедура за отстраняване на Тръмп, след като за пореден път блокира Конгреса. Американският лидер не разреши на бивш адвокат на Белия дом да даде показания пред Конгреса.

"Ние вярваме, че никой не е над закона, включително и президентът на САЩ. И ние вярваме, че президентът на САЩ е замесен в укриване", обяви Пелоси след срещата.

Притискат Пелоси да започне процедура по импийчмънт на Тръмп

Притискат Пелоси да започне процедура по импийчмънт на Тръмп

Според източниците най-малко петима членове на лидерския екип на Пелоси я притискат

Някои лидери на Демократическата партия сигнализираха, че може да се окаже неизбежно задействането на процедура по импийчмънт.

"Ние се сблъскваме с може би най-голямото, най-мащабното укриване в американската история", каза лидерът на мнозинството в долната камара Стени Хойер.