Служители по сигурността на жп гара Сен Лазар в Париж са простреляли мъж с нож, който бягал към персонала, викайки: "Аллах Акбар! Франция се управлява от Ислямска държава", след рутинно искане да спазва протоколите за безопасност във връзка с COVID-19.

Мъжът е бил прострелян снощи, след като е заплашил служители на станцията с нож, като е ранил сериозно един служител по сигурността, уточнява френската телевизия BFM.

Мъж крещял "Аллах акбар" на летището във Франкфурт

Мъж крещял "Аллах акбар" на летището във Франкфурт

Нови данни за инцидента

Според френски медии той е бил известен на полицията, като е извършвал насилствени действия, но не е бил известен на специалните служби и не е бил смятан за терористична заплаха преди инцидента.

След като първоначално е бил спрян за това, че не е носил маска в съответствие с мерките за безопасност за COVID-19, той според информациите е станал агресивен с персонала, преди да извади нож и да се втурне към служители по сигурността, като крещял: "Аллах Акбар! Франция е управлявана от "Ислямска държава".

Въпреки че е успял да нарани един полицай, нападателят бързо е прострелян два пъти, падайки върху релсите. Впоследствие е откаран по спешност в болница.

Двамата агенти са използвали служебните си оръжия, за да се защитят и да го неутрализират, уточняват френските медии, цитирайки прессъобщение на SNCF, която управлява железопътната мрежа на страната.

Мъж, нападнал полицаи с нож и крещящ "Аллах акбар", застрелян в Авиньон

Мъж, нападнал полицаи с нож и крещящ "Аллах акбар", застрелян в Авиньон

Малко след терористичната атака в Ница