От тази седмица китайските киносалони трябва да започнат да пускат пропагандни филми най-малко два пъти седмично по повод 100 г. от основаването на Китайската комунистическа партия през юли, информира ДПА.

На официалната страница на Националната филмова администрация е качено съобщение, в което се казва, че прожектираните филми имат за цел да създадат "чудесна и топла атмосфера" за отбелязване на годишнината. От администрацията пишат още, че до края на годината филмите, които показват "любов към партията, любов към страната и любов към социализма", трябва да бъдат излъчени в киносалоните във "всяка провинция, регион и град". Пояснява се, че филмите също трябва да хвалят партията, родината, народа и героите на Китай.

Властите подчертават, че партийните членове, функционерите и други трябва да мобилизират народа, за да е сигурно, че кинопрожекциите са добре посещавани. За да се гарантира добра посещаемост, също така ще бъдат пуснати реклами, билети на отстъпки и "други начини".

Идеята е да се "съживят класиките" и да се "съхрани патриотизмът и традиционното революционно възпитание".

Първият сезон от 12 филма този месец започва с филма Nan zheng bei zhan ("Борба на Север и Юг") от 1952 г. за войната срещу Япония. Има и по-нови филми като Jingang Chuan ("Жертвоприношение") от 2020 г. за Корейската война през 1953 г.