Полицията в германската финансова столица Франкфурт беше нападната, докато се опитваше да наложи мерките за социална дистанция по време на великденските празници през уикенда, пише "Дейли телеграф".

Служители на реда са били замерени с камъни и заплашвани с метални пръчки при опит да разпръснат голяма група от хора, която е нарушила забраната за събирания на обществени места в петък.

Германия с трети ден по-малко заразени

Германия с трети ден по-малко заразени

2 537 са потвърдениет и 126 са починалите

Германия наложи по-леки ограничителни мерки в сравнение с повечето европейски страни и позволява да се излиза от дома за упражнения и разходки. Но събиранията с повече от двама души са забранени.

След като служител на реда излязъл от патрулната кола, за да разпръсне групата, полицаят бил посрещнат с камъни. Втори полицай се притекъл на помощ на колегата си, но бил заплашен от група от 20 души.

Някои от мъжете бяха въоръжени с камъни, керемиди и метални пръчки. Те заплашиха полицаите, се казва в съобщение на полицията. Групата също хвърлила 5-килограмова метална табела по полицаите, но служителите на реда се отървали невредими.

За първи път оздравелите от Covid-19 в Германия са повече от заразените

За първи път оздравелите от Covid-19 в Германия са повече от заразените

Бавария остава основното огнище на вируса в страната

След издирване с хеликоптер шестима заподозрени са арестувани. Полицията открила ножове и мечове в апартамент.

Това е първият по-голям инцидент в Германия, свързан със задължителните мерки за социална дистанция.

Германия бележи спад на заразените с COVID-19

Германия бележи спад на заразените с COVID-19

Заразените са нараснали с 2 821, като преизминалия ден са били 4 133

В Германия заразените с коронавирус са над 127 000, а починалите са малко над 3000. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,69 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 106 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,85 млн. случая и над 114 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 434 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".