Българин, арестуван у нас, е бил екстрадиран в Португалия по подозрение в трафик на хора. Няколко българи, държани в мазе на къща в град Бреганса, са били освободени съобщава theportugalnews.com.  

Смята се, че българите са били поробени и държани насила от 29-годишния нашенец, който според местен вестник оглавява мафиотска група и е известен с прозвището "Жардел".

Семейната престъпна група примамвала българи, включително цели семейства и малолетни, с обещания за по-добър живот в Португалия - заплата, жилище, транспорт и храна, като в замяна те да берат плодове и да извършват други земеделски работи.

Вместо това гастарбайтерите били държани в мизерни условия без тоалетна и баня в мазето на двуетажна сграда, в която живеел и "Жардел" с всички удобства. Жертвите разказали, че често гладували и били карани насила да работят дни наред без почивка. На онези, които искали да напуснат, било казвано, че първо трябва да заплатят 1600 евро.

Двама от "робите" успели да се изплъзнат и да разкажат на властите какво става. После полицаи освободили от мазето останалите седем пленници.