Тричленен военномедицински екип замина за Афганистан. Екипът е заминал с 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в страната в Близкия изток.

Международната мисия на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО, посочват от Военноморските сили.

За здравето на 35-ия български контингент ще се грижи борден състав на Военномедицинска академия с участието на подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова - медицинска сестра.

Изпратиха 34-ия контингент от Българската армия за Афганистан

Изпратиха 34-ия контингент от Българската армия за Афганистан

Българският контингент ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа"

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време - при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.