Почти 100 са вече жертвите на поредицата от взривове в Ирак за последното денонощие, след като снощи в град Хила избухнаха още 2 експлозии, предадоха информационните агенции

Според информация на агенция „Франс прес", първата бомба е взривена в една от джамиите в  намиращия се южно от Багдад град Хила. По-късно терорист е извършил самоубийствена атака в друга джамия, близо до първата.

При двете нападения са убити 13 души, над 70 са ранени.

По-рано вчера в шиитските райони на столицата  Багдад и в южния град Басра имаше серия от взривове, при които по последни данни са убити 46 души. По-късно в столицата последва още една експлозия, която взе още 13 жертви. .

Преди това - през нощта в понеделник, в провинция Анбар терористи нападнаха 2 полицейски управления, като убиха 12 служители на реда.

Междувременно северно от Багдад автобус беше взривен от заложена на пътя бомба. Загинаха 8 шиитскш поклонници, 15 души пострадаха.

На фона на ескалиращото насилие премиерът Нури ал Малики заяви, че в най-скоро време ще има кадрови промени в службите за сигурност, включително в командването им.