НАТО трупа сили в Средиземно море, съобщава "Интерфакс".

Германската фрегата "Олденбург" премина в понеделник през Гибралтарския проток и влезе в Средиземно море.

Корабът се насочва на изток.

Министерството на отбраната на Германия обмисля възможността да участват в операциите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия в случай на употребата на химически оръжия в Идлиб, която е последната крепост на ислямисти в страната, разкри миналата седмица в. "Билд".

Германският канцлер Ангела Меркел дори заяви, че перспективата за използване на химическо оръжие в Сирия не може да бъде пренебрегната. "Да се ​​каже, че можем да се обърнем, ако се прилага химически оръжия и няма да бъде спазена международната конвенция - това не може да е отговорът", - каза Меркел, говорейки миналата сряда в Бундестага.

В момента, в източната част на Средиземно море са три ракетни разрушители на военноморските сили на САЩ - "Карни", "Рос" и "Уинстън Чърчил", които са оборудвани с крилати ракети "Томахоук" с обхват от 1600км, и флагман от 6-ти американски флот "Монт Уитни". В Средиземно море има и най-малко три американски подводници от американската атомна база в Лос Анджелис, оборудвани с ракети "Томахоук".

Според западните наблюдатели, в момента силите на американския военноморски флот в Средиземно море имат най-малко 204 ракети, които мода да се използват за атаки по цели в Сирия.