Критикът на Кремъл Алексей Навални излетя със самолет за Москва, за първи път, откакто беше отровен миналото лято, въпреки заявеното желание на руските власти да го арестуват и потенциално да го вкарат в затвора в продължение на години, предава Reuters. Самолетът се очаква да кацне в Москва около 18:00 часа българско време.

Той обяви решението си да се върне от Германия в сряда, а ден по-късно от управлението на затворите в Москва заявиха, че ще направят всичко, за да го арестуват, след като той се върне, обвинявайки го в нарушаване на условията на условна присъда за присвояване, по дело от 2014 година.

Германия отговори на призива на Русия за помощ в разследването за Навални

Германия отговори на призива на Русия за помощ в разследването за Навални

Навални се завръща в Русия в неделя

Той каза, че не смята, че ще бъде арестуван, наричайки се невинен човек. Навални се надява на успех на парламентарните избори през септември. Той е изправен пред потенциални проблеми и по три други наказателни дела, като всички те според него са политически мотивирани.

Припомняме, че Навални, един от най-видните вътрешни критици на президента Владимир Путин. Той беше откаран в Берлин за спешно медицинско лечение, след като бе отровен с нервнопаралитичния агент "Новичок" според германските власти.