Президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев определи стрелбата в Алмати за терористичен акт, цитиран от световни агенции.

Припомняме, трима полицаи и един цивилен гражданин бяха убити при нападение в казахстанския град Алмати. Поне 10 души, служители на реда, са ранени и настанени в реанимация в болница. Престрелката е избухнала в близост до полицейско управление в града. Жителите на Алмати са посъветвани да не напускат домовете си. Най-малко двама стрелци са замесени.

Стрелят и по полицаите в казахстанския град Алмати

Стрелят и по полицаите в казахстанския град Алмати

Обявен е червен код за терористична опасност

Днес в Алмати беше извършена терористична атака, която за съжаление още веднъж доведе до жертви, обяви президентът на централноазиатската страна.  

Държавният глава нареди правителството да предприеме мерки за засилване на сигурността на обществените места след нападението.

„Службите за сигурност действат, установяват самоличността на престъпниците и техните цели”, отбелязват от пресслужбата на президента.

Назарбаев също призова гражданите да се съпротивляват на „информационни провокации”.

Важно е да се предотвратят слухове, разпространяващи паника и да се установят провокаторите. Жителите на Алмати и на цялата страна трябва да бъдат сигурни, че най-решителни мерки са взети за възстановяване на реда, продължи Нурсултан Назарбаев.