Трима полицаи и един цивилен гражданин са загинали при нападение в казахстанския град Алмати, съобщава Новости, като се позовава на източници от службите. Поне 10 души, служители на реда, са ранени и настанени в реанимация в болница.

Престрелката е избухнала в близост до полицейско управление в града. Жителите на Алмати са посъветвани да не напускат домовете си.

Полицейски източници, цитирани от агенция Новости, съобщават, че един нападател е задържан, а втори се издирва. По-късно бе съобщено, че един нападател е направил опит да открадне автомобил, но е при престрелка е бил ранен и е починал.

Някои местни сайтове съобщават за двама загинали и още ранени. Също така съобщават и за свидетелства на очевидци за мъж с автомат в ръка, който тича по улиците на града.
Постъпила е информация, че нападателят е мъж с азиатска външност и брада. Облечен е целият в черно.

В болниците са приети с наранявания пет души.

Вътрешният министър на Казахстан обяви, че на територията на града се провежда антитерористична операция. Въведен е код „червен” – това е най-високата степен на терористична опасност.

Припомняме, преди месец в друг казахстански град - Актобе, нападение на радикална банда предизвика отново блокиране на населението и обявяване на код за терористична опасност.

Източници от полицията посочват, че стрелба е имало в няколко района на града.