Прессекретарят на Кремъл коментира изказването на кандидата за президент на Украйна Владимир Зеленски, че е готов да преговаря с руския лидер Владимир Путин, но целостта на държавата трябва да бъде запазена, информират руски медии.

Президентът Путин от самото начало е и остава сериозен поддръжник на диалога. Освен това президентът Путин нееднократно заяви, че основното нещо за урегулирането на конфликта в Донбас не е диалогът с Москва, каза Дмитрий Песков.

Зеленски отвял Порошенко с близо 1,7 млн. гласа

Зеленски отвял Порошенко с близо 1,7 млн. гласа

На изборите са гласували 18 893 864 граждани

Той подчерта, че руската страна не се явява участник в конфликта в Донбас. По думите му ситуацията може да бъде урегулирана, ако украинците преговарят помежду си. Но Песков добави, че това не означава, че президентите на двете държави няма да преговарят.

Според него като цяло Путин винаги е открит за диалог, с изключение на тези ситуации, когато се опитат да превърнат диалога в различни провокации.

Порошенко и Зеленски дадоха кръвни проби за алкохол и наркотици преди TV дебата

Порошенко и Зеленски дадоха кръвни проби за алкохол и наркотици преди TV дебата

Поиска от държавния глава да направи теста

По-рано Зеленски обяви, че първата стъпка от план за Източна Украйна е прекратяване на огъня в Донбас.

Владимир Зеленски спечели първия тур на президентските избори с 30% подкрепа. Втори е действащият лидер Петро Порошенко с почти 16%. Балотажът ще се проведе на 21 април.