Президентът на САЩ Доналд Тръмп не отговаря на въпроси по време на ежедневния си брифинг в Белия дом в петък и говори само 6 минути, което е в ярък контраст с дългите пресконференции през последните седмици, пише "Дейли телеграф".

Тръмп просто пробвал медиите с предложението да се инжектира дезинфектант като лек срещу Covid-19

Тръмп просто пробвал медиите с предложението да се инжектира дезинфектант като лек срещу Covid-19

Саркастично зададох въпрос на журналисти като вас, за да видя какво ще се случи

Часове след като изясни коментарите си за използването на дезинфектант като лечение срещу коронавирус, президентът още веднъж се появи пред медиите, за да разкрие нова информация за кризата.

През последните седмици вечерните брифинги понякога продължаваха по два часа, като Тръмп питаше журналистите дали искат да зададат още въпроси след първия час на пресконференцията.

В петък американският лидер започна обичайно с прочитането на съобщение в стаята за брифинги в Белия дом. След това говориха представители от специалния екип за борба с коронавируса, включително и вицепрезидента Майк Пенс, който води екипа.

Обикновено Тръмп се връща на подиума и отговаря на въпроси. Този път американският лидер директно напусна залата.

Медици заклеймиха опасно предложение на Тръмп за лечение на COVID-19

Медици заклеймиха опасно предложение на Тръмп за лечение на COVID-19

"За мен е непонятно, че дебил като този заема най-високата длъжност"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви пред журналисти по-рано в петък, че просто е тествал медиите с предложението да се инжектира дезинфектант в хората, за да се пробва дали действа срещу коронавируса.

"Саркастично зададох въпрос на журналисти като вас, за да видя какво ще се случи", каза той пред репортери в Овалния кабинет, където се подписа под законопроект за отпускане на 500 милиарда долара помощ за малкия бизнес.